Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Skal jeg anmelde min indsamling?

Skal jeg anmelde min indsamling?

I Danmark kan du ikke bare starte din egen indsamling uden anmelde den.

Vi har et indsamlingsnævn, hvis job er at sikre de penge du donerer til et godt formål, bliver brugt sådan som de siger det vil blive brugt.

Det koster som minimum 1000 kr at starte en indsamling, og den kan allerhøjest vare et år. Reglerne er lidt kompliceret så vi har lavet en grafik der viser dig hvad du skal gøre. Der er nemlig enkelte indsamlinger som er undtaget, og reglerne ændrer sig alt efter om du er en fradragsberettigede organisation og om det indsamlede beløb er over eller under 50.000 kr.

Hvem står bag indsamlingen?

Der skal stå en juridisk enhed bag indsamlingen. Enten en organisation, virksomhed eller en komite bestående af mindst 3 privatpersoner.

Hvornår skal jeg ansøge?

Ansøgning skal sendes afsted mindst to uger før du starter din indsamling. Dvs. At når du indsamler på en hjemmeside er det oplagt at starte denne proces samtidig med at du ansøger om dankort og NETS aftaler.

Paragraf §8 godkendte organisationer

Hvis donationer givet til din organisation kan trækkes fra i skat, så har du mulighed for at blive undtaget for at anmelde hver enkelt indsamling. I stedet skal du indsende dit årsregnskab, samt en beretning, hvori du redegør for hvilke indsamlinger du har foretaget og hvordan pengene er blevet brugt.

of-indsamling

[Download i fuld størrelse]

Relevante links:

Stephans værktøjskasse har altid bestået af digitale hammere og kommunikative søm. Hans bidrag til det nødhjælpsarbejde og kirkelige projekter han deltager i, er derfor oftest digital kommunikation.

stephan@flowtwo.com