Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Sådan skriver du en "Om os" side, der vinder mennesker

Sådan skriver du en "Om os" side, der vinder mennesker

Din “Om os” side kan afgøre om besøgende stoler på dig og ønsker at støtte dit projekt. Gør den derfor kort, præcis og overbevisende.

Nederdelen og romanen

Det er med “Om siden” og andet online kommunikation som med nederdelen. Den skal være lang nok til at dække det væsentlige, kort nok til at pirre interessen. Okay, måske holder sammenligningen ikke, men det er en forfærdelig vigtig point. Desværre ender vi gerne med en lang roman, der fortæller hele historien fra ide til idag. Hvor disse historier passer til perfekt til lejrbålet, den lange køretur eller til middagsselskabet, så har den digitale læser hverken tid eller lyst til historietimen lige nu.

De har i stedet konkrete spørgsmål om du skal svare kort og overbevisende på:

1. Svar på følgende spørgsmål:

  1. Hvad er jeres mål?
  2. Hvorfor er dette mål vigtigt?
  3. Hvordan arbejder I helt konkret for at nå dette mål?
  4. Hvad vil mine donationer blive brugt til?

Amerikanske undersøgelser viser, at disse spørgsmål er de væsentligste informationer potentielle donorer leder efter hos en NGO, inden de laver en donation. Det har derfor direkte effekt på din pengepung at undlade dem. Det kan simpelthen ikke betale sig.

2. Inkluder følgende information

  • Fysiske adresse og kontakt informationer. – Disse informationer viser åbenhed og tilgængelighed og og dermed tillidsskabende.
  • Geografiske fokusområder – er du engageret specifikke områder ved Danmark eller verden, så lad det fremgår klart idet mange ønsker at donere til initiativer, der omhandler deres egen hjemegn eller om områder de er passioneret omkring.
  • Rigtig eksempler på folk I har hjulpet – dette giver en følelse af ægthed og gør jeres vision til at føle på. Husk at gøre det klart hvad præcis i hjalp med.

3. Vær transparente

Åbenhed omkring hvad pengene går til skaber tillidHvis du kan vise hvordan donerede penge er brugt, så skaber det tillid og tryghed, også selvom informationen ikke bliver nødvendigvis undersøgt sønderligt. Overvej at vise følgende:

  1. Et diagram, der viser hvordan pengene blev brugt sidste år
  2. Et link til sidste års årsrapport.
  3. Vær åben om jeres fordelingen af indtægter? (donation, funde, webshop fx.)

4. Få feedback

Få nogen til at læse din tekst igennem og hjælp dig til at blive skarpere. Det har jeg netop gjort for Lasse Iversen fra bibellæser-ringen, som kommenterede at “denne form for sparring giver rigtig god mening, så det kan jeg kun opfordre til, at I vil gøre mere i”. 

Så hermed et tilbud:
Er du med i Flowˣ, så giver jeg også gerne en video feedback på din nuværende “Om os” side. Tilmeld dig Flowˣ gratis idag.

Stephans værktøjskasse har altid bestået af digitale hammere og kommunikative søm. Hans bidrag til det nødhjælpsarbejde og kirkelige projekter han deltager i, er derfor oftest digital kommunikation.

stephan@flowtwo.com