Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Sådan redigerer du din Wordpress hjemmeside

Sådan redigerer du din Wordpress hjemmeside

Skal man være god til “det der med computer” for at kunne opdatere sin egen hjemmeside? Hvis hjemmesiden er lavet ordentligt, er svaret nej.

Vi baserer alle vores hjemmesider på systemet WordPress, der går langt for at være brugervenligt. Den mest basale kunnen du skal besidde er, at oprette nyt indhold. Det viser vi her hvordan du gør på en hjemmeside baseret på WordPress.

Flow2_›_Log_ind 21. Log in med dit brugernavn og password

Først skal du være logget ind på administrationsdelen. Det gør du ved at skrive /wp-admin efter adressen på din hjemmeside. Fx http://flowtwo.com/wp-admin. Skriv herefter dit brugernavn og password, som du har fået fra hjemmesidens administrator eller os.

Opret nyt indlæg2. Åbn nyt “dokument”

På en WordPress side hedder dokumenter i stedet for indlæg, nyheder eller artikler. For at skrive et nyt indlæg, skal du føre musen over knappen “Nyt” og vælge punktet indlæg. Du er nu klar til at skrive, næsten på samme måde som når du skriver i et “word” dokument.

Felter at udfylde for nyt indlæg3.Udfyld felterne

For at din tekst bliver vist korrekt, er på de rigtige steder skal du udfylde nogle felter der styrer visningen af dit indhold. De vigtigste du skal lære er de følgende punkter:

  1. Overskrift – Lav en beskrivende overskrift, men også en der pirrer interessen.
  2. Manchet / Underoverskrift – Denne tekst bliver vist med en stærk tekst. (Kun til stede på Flow² hjemmesider)
  3. Teksten – Det er her du skriver dit indlæg. Du kan formatere den som du kender det fra Word.
  4. Kategori – Her vælger du hvilke kategori der passer. Dine valgmuligheder afhænger af din hjemmeside. Kategori afgør hvor dit indlæg bliver vist. Dine læsere kan ofte også se alle indlæg fra samme kategori.
  5. Billede – Her kan du give indlægget det billede, der bliver brugt på arkiv sider, og og oftest vist øverst i dit indlæg. Tryk på “Vælg udvalgt billede” for at vælge et billede eller oploade et nyt”.

4. Beslut hvornår det skal udgives

Du er nu klar til at udgive dit indlæg (Se nr 6 på billedet). Gør du det, er din tekst allerede “live” på hjemmesiden. Hvis du ikke er klar til at udgive med det samme, kan du trykke på “Gem Kladde”. Det er også muligt, at sætte udgivelsestidspunktet ud i fremtiden.

Godt gået! Som du kan se, er det ikke det tekniske der står i vejen for at opdatere din WordPress hjemmeside. Fokuserer i stedet for på at dele hvad du har på hjerte med frimodighed.

Byg din checkliste.

Uanset om du selv skriver dit indhold, eller får andre til det, kan det være en stor fordel at have en tjekliste at gennemgå inden du trykker “Udgiv”, så du ikke får udgivet noget du fortryder. Du kan starte med at tilføje “korrekturlæsning”, til din liste. Du kan også tilmelde dig Flowˣ og få adgang til de ressourser vi løbende deler. Her vil du kunne få vores egen checkliste snart.

Foto: The Hamster Factor via photopin cc

Stephans værktøjskasse har altid bestået af digitale hammere og kommunikative søm. Hans bidrag til det nødhjælpsarbejde og kirkelige projekter han deltager i, er derfor oftest digital kommunikation.

stephan@flowtwo.com