Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Hvordan kan frivillige bedst hjælpe dig med at kommunikere online?

Hvordan kan frivillige bedst hjælpe dig med at kommunikere online?

Vi begår ofte fejl, når vi gerne vil benytte frivillige i vores organisationer til kommunikationsopgaver. Ikke fordi frivillige ikke kan levere høj kvalitet, men fordi de bliver brugt på de forkerte præmisser.

Frivilliges store styrke er, at de er begejstrede, ivrige og billige. Det er samtidig også en udfordring. Begejstringen er aldrig lige høj, ivrigheden kan resultere i mindre fokus, og prisen betyder, at du ikke kan vælge hvor gode de er.

Alligevel bliver de fleste online kommunikatører kastet ud i havet og bedt om at surfe internettet, uden megen hjælp. Måske bliver de ligefrem bedt om selv at lave surfbrættet/hjemmesiden.

Vi vil gerne kommunikere bedre online. Værsgo at gå igang.

Det ser ofte sådan her ud:Webprojektet alle taber i

Sådan skal du hjælpe frivillige igang.

I stedet for at vente på de frivilliges variant af en superhelt, så skal du have dig et super godt system. Det betyder let forståelige og nedskrevede arbejdsgange
Dit fokus skal være på at opbygge en rolle, optimere rollen, oplære rollen, og dermed kun indirekte den frivillige. På den måde får den frivillige de bedst mulige vilkår og udbytte af sin tid, og organisationen er ikke afhængig af enkeltpræstationer eller viden som kun en frivillig har. Alt viden skal altså i systemet.

Forestil dig i stedet, at din projektforløb så sådan her ud (som det kunne gøre hos Flow²):Hvordan kan frivillig bedst hjælpe dig kommunikere online?

Ville det ikke være at foretrække? Selvfølgelig, men hvordan kommer du så derhen fra hvor du er nu.

 

Start dit bæredygtige system idag

 1. Stop med at fokusere på fantastiske enkeltpræstationer
  Hvis dine opgaver kan laves af enhver, er der flere at vælge imellem, og chancen for at stå uden frivillige bliver langt mindre.
 2. Sæt et mål for hvad du vil opnå med online kommunikation
  Vil du have flere på din mailingliste, flere donationer eller flere der kender jeres projekt? Beskriv hvorfor dette er et værdigt mål, og hvordan det vil hjælpe jeres organisation med at nå jeres formålsparagraf.
 3. Definér aktiviteter, der vil hjælp dig nå dit mål
  Hvad ved du, vil gøre en forskel henimod jeres mål? Er det bestemte Facebook-opdateringer? Interviews med givere? Hvis du ikke ved det, så ved den frivillige det heller ikke! Er I på bar bund, så få hjælp udefra. Flowˣ er et godt sted at starte.
 4. Lav en detaljeret checkliste, der viser hvordan hver enkelt aktivitet udføres
  Vær så specific som muligt. Brug screenshots til komplicerede skærmbilleder. Sørg for, at hvis en frivillig har checket alle punkter på listen af, så har du fået et blogindlæg/Facebook-post/email som ikke bare går an. Det er et du kan være stolt af!
 5. Skemalæg alle aktiviteter en måned frem, og inkluder i aktiviteterne næste måneds skemalæggelse. Put det i en google kalender eller lignende hvor alle har adgang. Bed den frivillige emaile deres ansvarlige leder hver gang de har udført en checkliste, de første 10 gang eller indtil du er sikker på, at de bruger checklisten, og ikke deres frie fantasi.
 6. Sælg ideen om systemet
  Sælg dit mål til en frivillig. Vis hende hvordan hendes handlinger direkte har indflydelse på formålsparagraffen. Udrust hende med dine overskuelige checklister, så hun med selvtillid kan gå igang. Udfordré hende til at mestre checklisterne, og derefter forbedre dem, for de er ikke perfekte, endnu.

 

Hvad er næste skridt

Det er bare med at komme igang. Jeg ved du kan! Selvfølglig kan det være en stor opgave at lave checklister for alting, men start et sted. Det hjælper selvfølgelig også en hel del, hvis din hjemmeside er intuitiv opbygget, og veldokumenteret, så du har noget at tage udgangspunkt i. Det er netop hvad vi specialiserer os i. Vores hjemmesider er veldokumenteret på forhånd, og meget brugervenlige. Det betyder også, at når nogen har brugt én af vores sider, så vil de kunne bruge alle andre, der er bygget på vores platform.

Hvis du har svært ved at komme videre herfra, trænger du måske til at få systematiseret din hjemmeside også. Lad os hjælpe dig med det!

Få et estimat på din nye hjemmeside med det samme.

Stephans værktøjskasse har altid bestået af digitale hammere og kommunikative søm. Hans bidrag til det nødhjælpsarbejde og kirkelige projekter han deltager i, er derfor oftest digital kommunikation.

stephan@flowtwo.com