Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg:
5 strategiske mål succesfulde hjemmesider opfylder

5 strategiske mål succesfulde hjemmesider opfylder

Hjemmesider kan hjælpe din organisation på langt flere måder end blot ved at være jeres flotte visitkort. Hvis du er strategisk, så kan hjemmesiden hjælpe dig nå flere vigtige mål.

Jeg har før i tiden lavet hjemmesider, også til eget brug, hvor jeg var ganske tilfreds, hvis blot den så fin ud, og organisationens medlemmer kunne finde kommende begivenheder. Idag ser jeg hvor meget vækstpotentiale vi gik glip af. I virkeligheden fordi vi lod os nøjes.

Overvej hvor meget af din succes afhænger af om din hjemmeside opfylder disse strategiske mål?

1. Synlighed på Google

Vi ved alle, at organisationer og virksomheder ofte får gavn af en hjemmeside, fordi mange søger information om dem på nettet. Det er bare slet ikke radikalt nok sagt.

Synlighed på nettet er uhyre vigtigt!

Samtidig kommer synlighed ikke ved blot at smide en tilfældig side op på nettet. Synlighed er et strategisk mål, du skal sætte dig for øje og arbejde henimod, både når du bygger din hjemmeside, og når du skriver indhold til den. Til gengæld er resultatet flere besøgende, som kan give flere donationer, frivillige og besøgende i din organisation.

2. Stolte medlemmer

Hjemmesider er ofte fyldt af information, der er mest relevant for nye og potentielle medlemmer/besøgende. Derfor overses det ofte, at de der er mest interesseret i at der kommunikeres, og stilen der kommunikeres i jo faktisk er de nuværende medlemmer. Teorinørder kalder dette for ’Autokommunikation’, og det er et strategisk mål du ikke bør overse.

Når medlemmer er stolte over jeres hjemmeside, og det billede af organisationen som hjemmesiden maler, så får de lyst til at leve op til dette billede.

Det er som flyselskabet med kæmpereklamer, stolt viser sit personale, der er professionelle og høflige. Hvem er mest interesseret i disse reklamer? Det er personalet selv, som får travlt med at leve op til billedet af dem selv som professionelle og høflige.

3. Vis dine kerneværdier

Din hjemmeside reflekterer hvem du er. Uanset om din hjemmeside har en rodet menu og tilsyneladende tilfældigt indhold, eller om alt har sin plads, så siger det noget om dig og din organisation. Derfor er det et strategisk mål at hjemmesiden viser dig fra din gode side.
Hvis du vælger et tilfældigt udseende, aldrig opdaterer nyhederne, og billederne er i dårlig opløsning, så er det svært at tro på ”Om os” siden, der taler om professionalisme.

Hvis menuer og undermenuer er uoverskueligt lange og svære at finde rundt i, skal vi så tro på, at i ikke er bureaukratiske?

Find ud af hvilke kvaliteter som i besidder som organisation, og sæt jer for at hjemmesiden skal reflektere dem. Ligesom du reder dit hår, og tager den der pæne blå trøje på, før du lader fotografen tage et billede til avisen. Ik?

4. Loyalitet

Nye besøgende på hjemmesiden er godt. Tilbagevendende besøgende er endnu bedre. Når du kan kontakte samme person flere gange, så har du mulighed for at opbygge yderligere troværdighed som til sidst gør at du kan spørge dem om hjælp. Alt fra frivillig hjælp, donationer eller salg. Derfor er det et stragisk mål at tænke i hvordan tilfældigt besøgende får lyst til at komme igen.

Et udbredt og udemærket sted at starte er ved at spørge om de vil skrives op til jeres nyhedsmail. Men det er starten og ikke slutningen.

Hvordan du spørger om emailadressen, incitimenten du giver, VIP behandlingen du serverer de tilmeldte er bare næste skridt. Virksomheder kalder dette for en salgstragt. Du kan overveje at kalde det ”din nye livsnerve”.

5. Sælg et produkt

Hvis du ikke er en virksomhed, så tænker du måske ikke over, at du har et produkt, der skal sælges. Det har du. Trykte magasiner, gudstjenester, medlemskaber, kurser er alt sammen produkter. Hvis du har en kontakt formular, og du ønsker at blive kontaktet, så skal du behandle det som et produkt der skal sælges.
Det betyder at du skal være strategisk med, hvordan du får dine besøgende til at købe produktet.

Det betyder ikke bare at gøre det let for kunden at finde produktet. De må ikke kunne undgå at opleve, at de er blevet spurgt om de vil købe produktet.

En god hjemmeside sikrer at besøgende har sagt aktivt ja eller nej.

Tre spørgsmål

Tænk nu på din egen hjemmeside. Tre hurtige spørgsmål:

  1. Hvor godt understøtter den disse fem strategiske mål?
  2. Hvilket mål er du mest interesseret i at styrke?
  3. Hvilket skridt kan du gøre allerede idag for at styrke målet?

Har du lyst til at få mere inspiration til hvordan du svarer på spørgsmål 3, så vil jeg opfordre dig til at tilmelde dig Flowˣ. På den måde går du ikke glip af de kommende blogindlæg, hvor jeg går i dybden med hvordan du kan optimere på de fem mål med din nuværende hjemmeside.

Stephans værktøjskasse har altid bestået af digitale hammere og kommunikative søm. Hans bidrag til det nødhjælpsarbejde og kirkelige projekter han deltager i, er derfor oftest digital kommunikation.

stephan@flowtwo.com